ALFA TIPO 184 – MouldTech Systems

Engineering Partnership Project

Alfa Tipo 184


A LEGENDA ÚJJÁÉLED

 
 

Ha a művelt társaságban elhangzik Juan Manuel Fangio, vagy Guiseppe Farina neve, azonnal egy tűzvörös rakétában repesztő, bukósisakos sofőr képe villan fel a lelki szemek előtt.

Az egyik valaha volt legkáprázatosabb versenyautó, az Alfa Tipo 158-as, mely többek között az első hivatalos Forma 1-es versenyen elsőként ért célba, tizenhárom éves pályafutása során negyvenhét alkalommal utasította maga mögé a világ élvonalát.
Gioacchino Colombo időtlen dizájnja még az autók iránt kevéssé fogékonyakat is azonnal elvarázsolja, így nem csoda, hogy egy hivatásos sztárszerelő végül utat talált a népszerű modell reanimálására.

A Discovery Channel-en közel két évtizede sikerrel futó Autókereskedők című műsor főhőse, Ant Anstead tervei alapján készült el az azonnali összeszerelésre kész, autentikus Alfa Tipo 184 kit (a frissített név az 1,8-as, 4 hengeres motorra utal), amely – ha darabokban is –, végre megfizethető áron, nem utolsó sorban megbízható alapokon szállítja házhoz az autóverseny-történelem egy legendás darabját.

A megbízható alap ezúttal egy második generációs Mazda MX-5 NB (Miata), a készletet forgalmazó Dowsetts Classic Cars pedig minden eszközt megad a hazánkban is könnyen beszerezhető roadster átalakításához.

 
 
A 10000 fontos kezdőcsomag a kitekhez mérve egészen bőkezű: tartalmazza az egyedi, klasszikus csővázat, a kézzel épített karosszéria-paneleket, az alumínium rácsot, a szintén kézműves kipufogó- és hajtóműrudat, valamint a lézervágott műszerfalat és a kormányoszlopot. A minden ízében igazi Tipóvá varázslás csupán néhány kiegészítő csomag (egyedi ülések, az eredetivel megegyező, kiegészítő fékrendszer, hűtőrendszer stb.) megvásárlása után csúcsra is ér, de a számla még így is éppen csak megközelíti a 18000 fontot. Az összeszereléshez nincs szükség különleges tudásra, a végeredmény pedig egyenesen lélegzetelállító.
 
 
 

Egy különleges brit-magyar együttműködés eredményeként a zalaegerszegi MouldTech Systems szakértő mérnökei munkájának hála immár biztonságos, validált alkatrészekből állítható össze az átalakított négykerekű.

Az egyedülálló, új generációs precíziós gyártási technológiával, Magyarországon készülő Tipo184 kit kiállja akár a TÜV vizsgáját is, ezzel a garázs legféltettebb kincse végre saját legendáját megillető minőségben tapadhat az aszfaltra.

A MouldTech Systems által készített Tipo184 kit térhálós csőváza mintegy 241 alkatrészből áll, idom szettje üvegszállal erősített műanyag idomok és 3D nyomtatott alkatrészek precíz egybeolvadása, tizenhatféle alkatrészből készülő zárópanele 1,5 mm-es alumínium lemezekből, míg 25 féle alkatrészből létrejött hűtőrácsa 2,5 mm-es alumínium lemezekből áll össze.

 
 
 
 
 

A Dowsetts Classic Cars európai logisztikai és disztribúciós partnereként a MouldTech Systems a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem kutatási és innovációs központjával karöltve folyamatosan azon dolgozik, hogy a Tipo184 replika koncepciója megfeleljen a 21. század kihívásainak – mindezt a ZalaZone Járműipari Innovációs Központ adottságainak kiaknázásával.

A termékfejlesztés során a MouldTech Systems legkiválóbb mérnökei művészi igényességgel készítették saját gyártású hozzávalóikat, legújabb saját fejlesztésük pedig a legmerészebb álmokat is túlszárnyalja: történelmében először teljes mértékben elektromost hajtást kap a legendás versenyautó! Az első tollvonás és a kész autó között mindössze öt hónap telt el, az eredmény pedig több mint impresszív: a kevesebb mint egytonnás, 280 lóerős álomautó 260 km/h végsebességével, 310 nM nyomatékával és 52kWh (400 Volt) akkumulátor csomagával méltó módon emelkedik felül kategóriájának legjobbjain.

 
 
 

A mélyanalitika, a mindenre kiterjedő anyagismeret és a hozzáadott mérnöki innováció garantáltan kielégíti az európai és a brit gyártás híresen magas igényeit. Mindemellett a szériagyártást megalapozó tanulmányautó elkészítése közben olyan, nem mindennapi tudásbázis jött létre, amely megalapozza a vállalat további autóipari fejlesztések felé nyitását. A BME-vel kötött partnerség keretében a Tipo184 kit az egyetemi tantervbe épülve motiválja a jelenlegi és jövőbeli diákokat, hogy karrierüket az autóiparban kezdjék meg.

Legyen részese a legendának!Az Alfa Tipo 184 kit car-ként és kulcsrakész változatban egyaránt elérhető!

𝘅
🇬🇧 ENGLISHKARRIERKAPCSOLAT